A bartha-ekszer.hu illetve a barthadesign.hu egy weboldalra, ide mutat, de a két cím együtt több információtartalommal bír: Bartha -tehát saját- tervek alapján Bartha kezek készítik az itt látható darabokat.

Bartha név alatt már 1954 óta lehet ékszereket vásárolni. E nevet akkor szüleim tették ismertté, a tisztesség és a szakmai alázat azóta is ugyanúgy családi elvárás, mint az ékszerek szépségének kutatása.

Kis manufaktúrális vállalkozásom főként a nyugat- és észak-európai világ ízlésjegyeit hordozza. Jellemzően platina és 18 karátos arany, valódi köves egyedi, sajátos ízlésünk szerinti darabokat készítünk, klasszikus kézműves technikával. Újabban már a digitális -3D ékszertervezés és technológia is egyre több segítséget ad a különleges formák keresésében.

Egy, a Tahitian Pearl Trophy emblematikus világversenyen elért 2006-os győzelmünk több korábbi ékszer-verseny sikerünknek lett a csúcspontja.

Van rá lehetőség, hogy megrendelőink saját, házilagos 3D-s hozott terveit is anyagba öntsük, nemes ékszer szintre emeljük. És kedvünkre való az is, ha a vásárlónk speciális elgondolásaival valamennyire befolyásol bennünket a tervezésben…

Egy új anyag, az argentium nevű, nagyon különleges ezüst ötvözet már a mi ékszereink kiváló anyagául is szolgál. Lényegesen kevésbé barnul és hipoallergén (a www.argentium.com felelős ajánlása szerint). Okkal hiszünk a jövőjében. Nemzetközileg regisztrált felhasználói vagyunk.

Az ipari termelés során egy prototípus és szerszámai még igen drágán készülnek el, de az ezután készíthető nagy mennyiségű ékszer költsége összességében már filléres is lehet. Sajnos mi nem tudunk a sorozatgyártásra jellemző alacsony árakat felmutatni, hiszen a gyárinál lényegesen többet dolgozunk a "prototípusokon", az egyedi ékszereken. Viszont igyekszünk valami olyat adni, amik mi vagyunk, illetve amit mások nem szoktak, vagy nem tudnak teremteni.

Bartha Lajos
(aranykoszorús) ötvösmester